top of page
  • Skribentens bildAndra Sidan

RECAP: Säsong 1

Uppdaterat: 4 jan. 2023

2022 närmar sig sitt slut och med det även slutet av den första säsongen av podcasten 'Andra Sidan Är Ni Klara?'. Häng med på en liten tillbakablick samt en titt in i framtiden!



***


Avsnitt 1 - Vandrarhemmet i Borgvattnet



Avsnittet som startade allt! Vi hade precis kommit hem från vandrarhemmet i Borgvattnet där vi båda i alla fall TRODDE att vi haft vårt första övernaturliga upplevelse. Ett mastodontavsnitt på hela två timmar och nio minuter. Det var även här karaktären TONY fick göra debut. Ett svajigt första avsnitt kanske men jämfört med vårt tidigare debutavsnitt med 'Soffhäng' framstår allt som fem plus.


Avsnitt 2 - Kymlinge



Back to the roots! Gamla, fina Kymlinge. Den aldrig öppnade tunnelbanestationen i Ursviks skogar som i åratal inspirerat till spökhistorier. Det är inte bara stationen i sig som är föremål för diskussion utan såklart även den minst lika legendariska Silverpilen. Ett mysigt avsnitt där vi hamnar i något form av forum-rabbithole. Så kan det GÅ!


Avsnitt 3 - Andefotografering


Kanske mitt personliga favoritavsnitt eftersom vi introducerar mannen, myten, legenden: William H. Mumler. Vår OG ande-hustler. Kanske är det även här vår skeptiska och nästintill raljanta ton föds. Tråkigt tänker ni? Jo, kanske. Nödvändigt tänker vi! Kan möjligen vara så att avsnittet gör sig bättre i bild...men vilken tur! Vi har ju hela tre blogginlägg där ni kan kika på bilder.


Avsnitt 4 - Svenska "Ghosthunters"



Är det jag som är TONY? Nej, Tony är en GHOSTHUNTER (inte ett medium). Fyfan. Här tar vår skepsis helt och hållet överhanden. Till alla svenska ghosthunters stora förtret försöker vi bena ut begreppen och gräva i evidensen kring deras olika "verktyg". Hur funkar de? Funkar de? Nej, det finns inget som tyder på det i alla fall. Vi kan i alla fall trösta oss med att Tony och gänget bjuder på underhållning i alla fall, så är det.


Avsnitt 5 - Ouija



Breaking! PK & Johannes ska använda sig av ett ouijabräde på FRAMMEGÅRDEN. Ja, ni hörde det här först. Ouija är något som skrämt oss i flera år men efter att ha grävt djupare i detta sällskapsspel(!) försöker vi "tuffa till oss" och bestämmer oss alltså för att spela detta själva. Ett avsnitt där vi går igenom "vetenskapen", historian och en hel del berättelser (hijos locos!). Tydligen botade vi vår egen rädsla med 65%, det är ju alltid något.


Avsnitt 6 - Hemsökta föremål



Wow! Thanks grandma! En docka, fan vad HÄRLIGT! Jaha, den var hemsökt säger du? Thanks.

Också ett jävla megamys. Johannes har precis flyttat och köpt en massa möbler på secondhand - kanske är någon möbel hemsökt? I slutändan är det alltid så att i princip alla föremål kommer från en grandma. Så är det och så kommer det alltid vara.


Avsnitt 7 - Poltergeist


Hjälte: https://www.youtube.com/@ReallyHaunted


En mäktig djupdykning ner i det finska poltergeistregistret. Otippat men kul! Tydligen många "demons" och "devils" ute på den finska landsbygden. NICE! PK får någon form av existentiell kris när han gör research till det här avsnittet - ALLT är ju en poltergeist? Ja, typ! Blir såklart även en del vetenskapliga förklaringsförsök. Vi ger även världens bästa YouTube-tips! (Se bild).


Avsnitt 8 - Exorcism



Deppigt avsnitt! Inget för katoliker heller för den delen. Det är mörkt men också gripande. Ingen glömmer väl Anneliese (se blogginlägg) och gänget. Var de besatta av demoner eller föll de helt enkelt offer för en snedvriden tro? Ni vet vad vi tror. Men känner ni själva för att utföra en exorcism är det bara att samla ihop ett gäng starka män och lyssna på vår steg-för-steg guide! Lycka till!


Avsnitt 9 - Medium



Säsongsavslutning! Som ni (såklart INTE) läst här på bloggen så synar vi tidernas bluff i avsnitt 9. Medium, eller "sensitives", får sig en ordentlig omgång. PK ifrågasätter brottsbekämpande (nåja) medium och Johannes gör en rigorös historisk genomgång. Framförallt fastnar vi för vår alldeles egna Hilma!


Tack för den här säsongen! Vilket har varit ditt favoritavsnitt?


*** Säsong två av 'Andra Sidan Är Ni Klara?' kör igång tidigt 2023 (exakt när vet vi inte ens själva än) och vi kommer därmed lämna spöken och andar bakom oss ett tag för att möjligtvis blicka uppåt...och utåt...



//Johannes

31 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page